Κρατήστε με ενήμερο για τα Mobility Awards 2024

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Mobility Awards 2021

Νικητές στην εποχή της πανδημίας

Σε μια χρονιά που η πανδημία διατάραξε τις ισορροπίες σχεδόν σε όλες τις αγορές, κάποιες εταιρείες βλέποντας τη μετά-covid επιχειρηματική τους συνέχεια προσαρμόστηκαν γρήγορα και ευέλικτα στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Μετέτρεψαν τις δυσκολίες σε προκλήσεις, χειρίστηκαν και χειρίζονται σωστά την έκτακτη κατάσταση, προσβλέποντας στις ευκαιρίες που ενδέχεται να παρουσιαστούν μετά το ορατό (πλέον) τέλος της πανδημίας.

Στον κλάδο της κινητικότητας πολλές εταιρείες αποφάσισαν να συμμετέχουν τη δεύτερη χρονιά της διαγωνιστικής διαδικασίας των Mobility Awards που διοργανώνει η Boussias και αρκετοί από αυτούς είναι σήμερα οι νικητές. Στη φετινή διοργάνωση για την αυτοκίνηση, αναδείχθηκαν οι καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές επιχειρήσεων του κλάδου (leasing, rental, fleet management, innovation κ.λπ.). Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Γιώργος Γιαννής, Διευθυντής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα στους νικητές, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και δημιουργικότητα τη δουλειά τους, τονίζοντας πως: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φετινή συμμετοχή πολλών και εξαιρετικών πρακτικών του κλάδου. Το μέλλον είναι εδώ, υποσχόμενο ελευθερία στη μετακίνηση με εξατομικευμένο, βιώσιμο και ασφαλή τρόπο».

Βραβεία και Διακρίσεις.

Στην κατηγορία Leasing, Gold βραβείο απέσπασε η AVIS στις ενότητες Green Initiative και Risk Management. Στην ίδια κατηγορία στην ενότητα Cost Reduction το Gold κέρδισε η Arval Hellas.

Στην κατηγορία Rental, Gold βραβείο απέσπασε η SIXT σε τρεις ενότητες: Customer Service, Green Initiative και Accident Management.

Στην κατηγορία Innovation & Convenience, Gold διάκριση απέσπασαν οι: Cityzen Parking & Services στην ενότητα Smart Parking και CARGE στην ενότητα EV Charging.

Στην κατηγορία Innovative Road Infrastructure την κορυφαία Platinum διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός με την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα. Gold διάκριση απέσπασαν οι: Νέα Οδός-Ιονία Οδός στην ενότητα Motorways Customer Service και στην ενότητα Motorway Safety οι Νέα Οδός και η Ολυμπία Οδός. Στις ενότητες Motorway Management Systems και Motorway Environmental Management το Gold κέρδισε η Ολυμπία Οδός.

Τρία κορυφαία βραβεία

Οι τρεις κορυφαίες διακρίσεις που απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις με την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από όλα τα βραβεία που κέρδισαν στις διαφορετικές ενότητες είναι: Leasing Company of the Year αναδείχθηκε η AVIS, Rental Company of the Year αναδείχθηκε η SIXT Rent a Car και Motorway of the Year αναδείχθηκε η Ολυμπία Οδός.

Mobility Awards 2019

Η γιορτή της αυτοκίνησης

Σε διάχυτο κλίμα χαράς και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στο Tin Pan Alley, η Τελετή Απονομής των Mobility Awards 2019. Την τελετή απονομής παρακολούθησαν 150 υψηλόβαθμα στελέχη και CEOs των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, decision-makers της αγοράς και δημοσιογράφοι.
Mobility Awards 2019 Ceremony

Στην πρώτη διοργάνωση της Boussias Communications για την αυτοκίνηση, αναδείχθηκαν οι καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές επιχειρήσεων του κλάδου (leasing, rental, fleet management, innovation & convenience, car).

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Γιώργος Γιαννής, Διευθυντής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, άνοιξε τη βραδιά, συνεχάρη τους νικητές, τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν με την ίδια δημιουργικότητα τη δουλειά τους, τονίζοντας πως: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που από την πρώτη διοργάνωση τα βραβεία κατάφεραν να συγκεντρώσουν έναν σημαντικό αριθμό υποψηφιοτήτων και σίγουρα τις σημαντικότερες και πλέον καινοτόμες υπηρεσίες και λύσεις της αγοράς».

Στην τελετή απονομής πα
ραβρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε πως η Ελλάδα κινείται με σταθερό βηματισμό προς την εποχή «καθαρών» οχημάτων, μηδενικών και χαμηλών ρύπων, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δηλώνοντας πως θα δοθούν κίνητρα για την αγορά «καθαρών» και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και στη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους στόλους φορέων του δημοσίου. Το βραβείο για το συνολικό έργο που έχει επιτελέσει αναφορικά με τον σχεδιασμό αγωνιστικών αυτοκίνητων απονεμήθηκε στον Νικόλαο Τομπάζη, ενώ τιμητικές διακρίσεις πήραν ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος, το Ελληνικό Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” και το Εργαστήριο Κυκλοφοριακής Τεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Με
τσόβιου Πολυτεχνείου.

ΒΡΑΒΕIΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡIΣΕΙΣ

Στην κατηγορία «Leasing», Gold βραβείο απέσπασε η LeasePlan Hellas (2 Gold) και η AVIS.
Στην κατηγορία «Rental», Gold βραβείο απέσπασαν οι AVIS και Arval Hellas.
Στην κατηγορία «Fleet Management», Gold διάκριση απέσπασαν οι Truck & Cargo Insurance – Samoladas και Arval.
Στην τέταρτη ενότητα που αφορά το «Innovation and Convenience», Gold βραβείο έλαβαν οι BMW Hellas, Vodafone Ελλάδας (2 Gold), Cityzen Parking & Services και Anytime.gr.
Στην κατηγορία «Best Value Car», τη διάκριση κέρδισε το Citroen C3 Corporate.
H σημαντική βραδιά του κλάδου αυτοκίνησης ολοκληρώθηκε με τρία κορυφαία βραβεία που απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις με τα περισσότερα βραβεία στο σύνολο, έτσι: Leasing Company of the Year αναδείχθηκε η LeasePlan Hellas, Rental Company of the Year αναδείχθηκε η AVIS, Fleet Team of the Year αναδείχθηκε η Arval Hellas.

Υποστηρικτές των Mobility Awards 2019 ήταν οι Carglass, automechanica Frankfurt – Veiculo Electrico Latino-Americano.